Followers

Monday, November 29, 2010

.Adik Akim Sayang 2.

Hai Nami Hakime. sedap name tapi… ma’ai..perangai kalah mafia.. dok rumah memekak jer. story kali ni pasal jemput-jemput manis a.k.a cekodok manis version akim. ingat lagi post sebelum ni. .Adik Akim Sayang. Hahahahaha. Moga-moga blog ni berpanjangan. supaya satu ari nanti adik aku ni kenal siapa die. hahahaha. manusia, memang akan selalu lupa dan berubah.

Nak jadikan cerita….. Bila azan maghrib jer semua orang dah ada dalam rumah, tapi adik aku ni still mencongok kat depan umah kira bape orang lalu g masjid. dah pupus orang g masjid ni katanya. aku pun ape lagi, jerit la suruh masuk. dah siap solat semua tibe-tibe jer die g dapur. tak padan dengan umur 7tahun. dia gi dapur amik tepung tuang dalam satu mangkuk kecik, amik gula n letak air. mak aku pun terkejut! “ Akimi nak buat ape tu?. Tengok ni bang budak ni. marah die” kata mak aku kat bapak aku. Tapi die diam jer sambil kacau tepung, gula ngn air tu. aku dalam bilik pon bole dengar. busy giler-giler ar. “Nak buat jemput-jemput manis ni. Tepi lah”.. Again! cakap nak besar je. bagi aku budak umur 7tahun ni patut duduk depan tv tgok cartoon. bukan kat dapur ler.

“Cair tu! nak buat jemput-jemput ke lempeng ni?” mak aku bertanya. Layannnnnn~~~. Hahahahaha. Aku yang tengah solat jadi tak khusyuk dengar. nak tergelak pon ada. cepat-cepat istighfar. “ Ala mak, biar la akim buat”. Dah la cakap besar, pastu dengan bangganya die amik kuali, trus tuang minyak and petik dapur gas tuh. heh, bahaya tol adik aku ni. tak cukup dengan lemang nak buat breakfast, ni pulak nak buat cekodok manis tuk dinner. Pape pon aku tabik kat adik aku, at least dia ada effort nk belajar and explore. Peace!!

Jemput-jemput manis pun siap. Perghh!! memang sedap. aku pon xpernah makan. hahahahaha. tak tahu aku paling kuat skali makan jemput-jemput dia tu. hahahahaha. Satu hari nanti aku mesti tunjuk kat dia semua ni. Smile

akim 2akim

Saya manis macam jemput-jemput manis!

DSC01736

Saya bizi baru balik kebun

'her' style!!Cute

Si ‘gadis’ ayu [Umur 2 Tahun]

nota.adik.sayang : adik aku suka explore. tgok la chat box aku. die tulis, paksa aku balas. Well Done My Boy!!



No comments:

Post a Comment

Thanks for leaving a comment. If you have a question, I can get back to you so much quicker and easier if you email me...my address is on my sidebar. Thanks! And Remember.. BE NICE!