Followers

Sunday, November 28, 2010

Kikin Budak NOOB!

Punya lah sakit kepala nak upgrade blog sendiri. kononnya nak letak macam-macam application la. tapi tak nak messy sangat. bab nak edit templete memang aku tak pandai. tapi aku bukan jenis copy templete yang dah ada dlm internet. cube sedaya upaya nak ada background sendiri. tu ok lah. saya budak baru belajar. ceritanya begini. nak letak Facebook Like Button jer pun. yerla, besanya aku bila update blog, aku mesti paste link kat Facebook. so gatal nak letak like button jugak. bukan aku jer noob bab ni. sekurang-kurangnya aku paham la jugak macam mana nak guna blogger ni. sikit-sikit belajar, lama-lama expert. nak blogging citer-citer yang mantop, ayat kalah lagu Siti Nurhaliza tak dapat la. so aku tulis ape yang aku rasa jer.

Tak da lah tahap dewa noob aku ni. tapi still pandai nak guna and edit lagi. daripada ada sesetengah orang tu, nak create akaun blogger pon tak pandai. apetah lagi mencarut kat blog sendiri. tak ada idea nak tulis. ada yang siap tanya aku macam mane nak comment kat setiap post aku lagi. dah terang-terang ada box kat bawah tu. explore sket, tlis la nama or just click anonymous kalo xnak orang tahu kita yang post comment. ni satu lagi. banyak orang bila depan laptop or computer ni, bila kuar window yang pelik sikit, [YES] [NO] [Cancel]…Tak baca x ape, terus je [X].. hahahahaha..ni jadi jugak kat orang sekeliling aku. Malas eh? Ok, aku tak pernah buat camtu. at least aku baca dulu. so kurang NOOB sikit. hahahahaha.

Balik pada butang LIKE facebook tu, susah nak edit templete sebenarnya. kisah noob aku ni sebenarnya bila tak ingat langsung yang aku bole CTRL+F tuk cari kat mane aku patut paste code tuk LIKE tuh. Whoaaaaaaaaaaaaaaaaaa!! naik juling mata cari. Kikin memang noob! ok, mengaku. aku tak expert guna window ni. hahahahahaha. sebab tak penah mencari, so tak pernah gne pun Ctrl+F tuh. tapi tak pe lah. at least aku dah tau. ke korang-korang pun baru tahu. tak kan? hehehehehe. Lama-lama explore, akhirnya keluar jugak button LIKE aku. master kan aku? hahahaha. So, dah letak LIKE button kat bawah ni, korang LIKE lah. huhuhuhu..

sss

CTRL+F = Find ‘noob’

Ya, yang pasti aku cuba kan? So tak ada benda yang patut digelakkan. aku bukan budak computer or software engineering. aku cuma budak chemical engineering yang noob. tapi sekurang-kurangnya aku boleh buat chemical plant yang besar daripada duduk menghadap computer bermain dengan software. macam arini, sangat boring. yer boring bila waktu cuti. macam anda-anda yang post “bosan..bosan…bosan…” di facebook. hahahahahahaha.

nota.kurang.noob: walau pon sedikit noob arini pada awalnya, aku tetap rock! wuuuuuuu~~ mengantok [\(-_-)/] Zzzzzzz



2 comments:

Thanks for leaving a comment. If you have a question, I can get back to you so much quicker and easier if you email me...my address is on my sidebar. Thanks! And Remember.. BE NICE!