Followers

Monday, November 22, 2010

Makan Tour Next Sem! Nak join aku? :D

Pukul berapa agaknye waktu maghrib kat Mersing, Johor neh? Kira waktu berbuka aku lah. ari ni hari isnin. so puasa sunat. heeeee… Terasa lama jer waktu berlalu. tengok semuanya rasa nak makan. lapar! hoi! ape benda la cakap macam tu. kurang pahala puasa. kahkahkah. tipu jer. waktu aku tulis blog ni, aku pon layan lagu-lagu slow mellow. jadi universal plak petang ni. so tak payah marah aku lah bila waktu aku tension aku bukak lagu rock-rock semuanya. maknanya mood aku baik hari ni. tu jadi universal. mengulang-ulang lagu daripada Seether featuring Amy Lee, Broken tuh. lagu zaman aku sekolah dulu. agak menarik lyricnya.

Tapi petang ni aku bukan nak citer pasal lagu. tapi makan ape tuk waktu berbuka nanti. menjinak-jinakan diri dengan buka website makanan. dem! semua segala jenis instrument dalam perot aku tmasuklah Electric Guitar jenama schecter synyster custom, Drum dengan ukiran Marshall dan seangkatan dengannya mendendangkan lagu titian hasrat. alahai kumpulan samudera nyanyi tuh. [her! perlu ke sampai nak gune schecter?] high maintenance! kahkahkah. Dah berbunyi semuanye. sedap-sedap! Sup sedap! nak buat untuk berbuka ni!

ni yang buat aku nak jelajah semua restoran kat shah alam, petaling jaya, damansara and kL bila naik sem ni. ada sape-sape nak join aku ke next sem? aku suke jer lepak-lepak ngn membe sambil makan. sape-sape boleh join but tuk orang yang berdiet xdigalakkan. nanti buat spoil mood makan aku jer. kita buat jalan-jalan cari makan. so sape rasa nak follow aku, buzz je kat ym : v_kikin88@yahoo.com. tak pon cari je aku kat facebook. link pon ada dah. yang penting sila bawak aku ke sana sebab plan aku nak bawak moto sem depan bakal di tolak oleh mak bapak aku. arghhh! malas nak pk dah. wat eva! asalkan enjoy! jangan esok aku ada paper, malam tu korang message aku ajak lepak. ar sudah! aku skema sikit! lol. agak-agak la. kot yer pon citer la awal-awal. bole aku study awal. hahahahha. nak jugak. perghhh!! dapat mama chop papa grill best! herr…betol ke tu?? kahkahkah. nak ajak lepak mcd depan F&N pon xpe. kahkahkah. study la weh!

saya suka makan! yeah! aku bukan jenis poyo sangat nak diet-diet tak mo makan tu ini. agak-agak la. as long as jgn melampau-lampau. still buat checkup every 6 month bila balik umah. kalo nak ikut style jalan-jalan cari makan kan, ari-ari kuar, tokey minyak pon boleh bankrup! kahkahkah. pape pon aku bizi neh. nak makan ape!!?? Yer! pisang goreng pon sedap! memang la. name pon puasa, maggi pon sedap. terluka seketika bila melihat update status Paiz Hassan di facebooknya pagi-pagi makan megi. whoaaaaaa…sedap! megi kari! sedap2! nak makan jugak malam ni. dah survey-survey cepat-cepat nak g dapur jap lagi. nak buat pelik-pelik memang tak dapat la. dalam icebox banyak yang tak ada coz xkuar gi beli barang-barang basah lagi. harapan nak masak daging salai lemak cili api terkubur bila mak aku dah masak daging tu masak kicap! ceh! alasan sebab chef yang master nak masak cili api puasa. aku lah! tak ape! lain hari ar! yer! aku teringin nak makan sup kentang dengan ayam. buat pekat-pekat letak cheese and yogurt. yes! ada! yummy yummy! aku nak nama kan balik cheezyog potchicken soup! kahkahkah! Enjoy and Selamat Berbuka! Kacang goreng jer neh! nanti aku sharekan resepi die.. lol!

Q Thai Ampang Steamboat 2

Restoran Q Thai Village, Taman Dagang, Ampang

nota.atas.meja.makan : Sedapnya kalau dapat makan kat thai steamboat restoran depan balai polis Ampang. RM22! makan je semua! Bila nak pegi?

No comments:

Post a Comment

Thanks for leaving a comment. If you have a question, I can get back to you so much quicker and easier if you email me...my address is on my sidebar. Thanks! And Remember.. BE NICE!