Followers

Sunday, July 17, 2011

Training is Training.. Enough!

Mode: Bored!

Dah 2bulan Industrial Training. Baru hari ni aku rasa dah mula bosan dengan ape yang aku buat hari-hari. Kenapa agaknya. Hmmmm.. Nak kata tak ada keje, ada je. Nak kata production tak menarik, tak pulak. Aku tercari-cari apa masalah aku. Nak kata opismate tak OK, tak da la pulak. Aku ni jenis neutral. Ko nak kutuk sana sini aku tak kisah, tak amik port. Nak memuji pun aku tak kisah. Yang penting aku tak da kena mengena. 

High expectation?

Aku ke? Agaknya. Mungkin waktu praktikal ni aku harapkan lambakan keje daripada office, production, atau pon wastewater treatment. tapi macam rileks je. Tak banyak keja. Ok, promise aku nak cerita pasal training aku tak kesampaian. Yang pastinya aku deal dengan analysis lab, benda yang related dengan Inductively Coupled Plasma, Ion Chromatography and UV-Vis. Korang mesti tahu. And bakal masuk wastewater plant. tah bila aku tak tahu. malas nak bising-bising dah. Mungkin, high expectation. Tapi aku tak dapat keja yang banyak. BEST kan? Tapi..padahnya.. Aku jadi makin tension bila nak tulis logbook. Aishhh!! Kadang-kadang sampai tak tahu nak tulis ape. 

Give me some tips reader! Ehmmmm…

Mode: Emo

Kadang-kadang jugak rasa tak adil. Aku ni keje ke training? Macam keje je. Wakakakak!~.. Tah lah..nak komen banyak tak boleh. So.. bila masuk office pagi-pagi aku diam sampai ke petang balik keje. Tak macam masa mula-mula masuk dulu. Mesti orang pelik. Tapi biarlah. Yang penting aku happy. Mungkin jugak aku penat. Tapi orang lain pun sama. Atau mungkin aku tak bersedia untuk keje. Hah! LEMAH!.. Damn noob!.. Tak kisah la.. yang penting aku hidup dengan cara aku. Jadi diri aku.. Tak suka ape yang aku buat, aku cakap. Dah! Habis emo.. nak gi mandi..lalalalalalala

Note: Training is training.. Tak lebih daripada tu. Please noticed!.. 

No comments:

Post a Comment

Thanks for leaving a comment. If you have a question, I can get back to you so much quicker and easier if you email me...my address is on my sidebar. Thanks! And Remember.. BE NICE!