Followers

Sunday, August 21, 2011

A7X - Dear GOD!~

Terasa nak dengar lagu ni pagi-pagi macam ni. Dulu feveret. Antara sebab? Tak ada sebab.. sebabnya memang dengar tak bersebab. Heehee. Hokey la.. Avenged Sevenfold.. One of my feveret rock band. So bila dengar lagu-lagu screamo dorang pun boring jugak. So, bila keluar lagu Dear God, memang suka nak lompat-lompat. lagi-lagi solo yang last skali. Kalaulah ada orang boleh main tuk cik Kikin solo tu, tak kira lah acoustic atau original version, kompem angkat die jadi Synyster Gates I selama-lamanya..Sampai tido pun nanti nak mintak tolong dodoikan guna gitar. Kihkihkih.

Alahai Schecter! Rasa nak pukul-pukul je sape yang ada.. Hahaha..

Tapi hari ni, bila semakin serius, semakin rasa lagu ni harus ditujukan pada seseorang, tujukan lah. And, sekarang dah boleh kata dengar lagu ni bersebab. Ni adalah satu doa untuknya.. Orang yang baca akan faham and tahu dia la orangnya..

New quote by Kikin:

If I can’t reached you in my heart, I’ll hug you in my prayers.

Nice kan? Cool giler. Terasa urban kejap. Tibe-tibe teringat yang aku penah play lagu ni lebih daripada 100kali seumur hidup ni..counting from winamp lah. bape kali aku play lagu ni. tu belum campur dengan sebelum aku guna lappy coco aku.

A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love purpose hard to find
While I recall all the words you spoke to me
Can't help but wish that I was there
Back where I'd love to be, oh yeah

Dear God the only thing I ask of you is
to hold him when I'm not around,
when I'm much too far away
We all need that person who can be true to you
But I left him when I found him
And now I wish I'd stayed
'Cause I'm lonely and I'm tired
I'm missing you again oh no
Once again

There's nothing here for me on this barren road
There's no one here while the city sleeps
and all the shops are closed
Can't help but think of the times I've had with you
Pictures and some memories will have to help me through, oh yeah

Some search, never finding a way
Before long, they waste away
I found you, something told me to stay
I gave in, to selfish ways
And how I miss someone to hold
when hope begins to fade...

A lonely road, crossed another cold state line
Miles away from those I love purpose hard to find..

Note: Pernah ada cita-cita nak beli Schecter tu, tapi bila dah jadi handicap dengan benda-benda tu semua, kuburkan je lah. baik dengar orang yang main untuk cik Kikin, lagi suweeet kot..

2 comments:

  1. wohhh...lagu ni legend doh.....1001 kenangn lgu ni..

    ReplyDelete
  2. Harus la.. lagu sezaman ni..sampei mati pun tak lupe.. Hahaha..

    ReplyDelete

Thanks for leaving a comment. If you have a question, I can get back to you so much quicker and easier if you email me...my address is on my sidebar. Thanks! And Remember.. BE NICE!