Followers

Monday, August 8, 2011

Dehydrated to S.U.S.U

Tengok tajuk entry, konon nk blogging in english. Yela sangat kan. Tunggu bulan depan aku buat bulan berbahasa English macam March dulu. Tapi kalau tulis Mandarin pun style jugak. Dah berkarat Mandarin aku. Ter’rewind’ sedikit waktu membeli-belah di Petaling Street bersama Cik Nur Fatiehah sabtu hari tu.

Hari pertama puasa..

Kenapalah masih dehydrated macam hari-hari yang sebelumnya?.. Orang kata, bila puasa, datang la penyakit macam ni. Saiko ke? Gastrik la segala bagai. Tapi tak ada la gastrik. lebih daripada tu ada lah. Bila berbuka puasa, tak cergas dulu. Masih ingat waktu buka puasa study kat Penang dulu, air kaler-kaler. Wane wani kot [gaya orang johor cakap]. Bukan setakat kat penang je, kat shah alam pun sama. tak makan tak pe, asal ada air wane wani.

Cerita pasal air ni, aku ni kira addicted habis lah dengan susu!.. Eja-eja cepat.. Hehehehe.. S.U.S.U!! Susu.. Atau pun dalam bahasa omputehnye, M.I.L.K.. Daripada kecik lagi.. Gila susu aku ni dahsyat tak terhingga bila aku sedar yang aku bukan minum susu dah, aku MAKAN susu! Woot!~ Woot!~

Bila dah besar sikit, pandai pilih susu. nak yang sedap je. Amik ko Nespray ok!. Memang lemak berkerim ok.. Daripada diriku yang sebegitu kurus melidi seperti lalang [Hiperbola siot!] sampai lah kulit ini menjadi gebu-gebu seperti kapas! [Dah la hiperbola, pastu puji diri..;p]..

Bila lagi matang, baru aku sedar, apa itu susu. Hehehe.. Sekarang ni, aku addicted pada susu yang benar.. tepat pada hukum kesihatannya, susu NESVITA OMEGA PLUS!! Ho yeah.. Ni kategori susu mahal jugak bagi aku seorang student. Ape tak mahalnye, consumption sehari adalah 4 ke 5 gelas. Kira bape gram diperlukan untuk dapatkan bancuhan susu yang sedap![Ape skema benar ni?].. 4 ke 5 sudu sure aku letak. Hasilnya YUMMYYYY!~.. Tuntasnya, duit melayang begitu sahaja.

   acticol1

Dan hari ni, sejak keja, aku tidak nampak lagi kelibat susu itu. Huaaaaaaawwwwaaaahhhhh!! Sedih kot. Balik keje tak larat nak bancuh susu hape. Makan mandi solat tidur je. Ada masa online. Aduh, ketahuilah betapa aku sangat merindui susu itu. Please bring it back to me! Bulan puasa ni sangat dehydrated pada susu. =_=

Note.susu: Mintak susu kat kedai mamak, dia bagi susu cair. Aippp!!

No comments:

Post a Comment

Thanks for leaving a comment. If you have a question, I can get back to you so much quicker and easier if you email me...my address is on my sidebar. Thanks! And Remember.. BE NICE!