Followers

Friday, August 12, 2011

Kakak cantik. Saya?

Siapa kata saya cantik angkat tangan!!?? Eeee… geli pulak soalan sarkastik tu. Entry ni terkeluar bila tengok gambar cantik akak opis saya. Kak Al-Hasanah. Make over memang cantik kan? Pakai bulu mata palsu. wuuu, best tu. tapi mak saya kata tak boleh. Jadi saya tak pernah cuba nak pakai. mak kata kawin tak ada seri nanti. hehehe. kawin? Wakakaka.. Jauhnya pikir, tapi ok gak.. Sape nak? Sape? Cepat masuk meminang ea, jumpa mak..[Tiba-tiba kejang otak!.. Wakakakaka]..

Kak sana, lain dari dalam lab. hehehe. Cantik. Dan mungkin jugak kuasa DSLR nya. kihkihkih. Semua nampak cantik kan? Editor pun pandai. Kikin biasa-biasa je. Ni kakak lab. sape-sape pun, cantik pada pandangan cik kikin. model-model cantik pun sebab mekap kan, pastu edit gambar jugak kan. Pandainya.. Kena belajar ni.. Lepas tu, bila tengok gambar-gambar, tiba-tiba je rasa nak cari gambar kawin akak dalam lappy yellowie die ni.. Searching…… Files found!

wawa

Yaaaa.. Ni kakak saya.. Comel tak?? Nak kawin pon sempat lagi amik gambar guna hp sendiri.. Suweet kan??  Orang ada kata saya lagi comel dari kakak saya. Bluweeekkkss! Sorry Wawa.. Anda pun dah tua.. Title I pegang.. 27.. Manyakknyeee... Untuk seorang perempuan.. Oh, I sweet 23 je. Hehe.. Ape ada pada umur.. Jadi, kalau cik Kikin mekap-mekap macam ni ape jadi agaknye?? [Bayangkan……]

Orang selalu cakap, cik kikin dengan kak wawa tak sama. Bukan adik-beradik sebab lain muka. [Arghhh..nak cakap cik kikin lagi cute la tu..;p].. mane lah nak sama, sorang cetak muka cina, sorang cetak muka jawa. yg mata bolat macam saya la jawa. kihkihkih.

Ni habis control dah. Eeeee… Mata bolat saya. Pakai bedak, same lipsetik, same pengaris mata. Kihkihkih. Cukup hokey. Okey bayangkan lagi kalau saya di mekap-mekap macam model studio tu.. fuhhh!! Berpeluh-peluh photographer.. Hahahaha… Bukan ape, jenuh pusing posing, macam kayu!! Noob!..Pastu, tambah kaler perpel punye contact lens [pengaruh rakan sebaya]..aipp saya memang rabun lah.. cuma ni lah namenya [pengaruh rakan sebilik]. hahaha.. Okey, bayangkan kalo saya mekap macam kak wawa n kak sana, santek kan???

Nak gi kelas pun sempat posing. Nak jugak kaler merah sama. Euww..merahnya mak ngah baby alya.. Hehehe.. What ever it is, benda yang paling penting adalah inner beauty kan? dapat gelpren or wife cantik pun, kalau perangai tak best, pun xbest jugak. [Cuba mensopankan bahasa <—Adoii, noob betul bahasa melayu kikin].. macam mak mentua akak saya kata “Kakak awak tu, baik sangat orangnya..”.. Ok, yang ni kikin setuju. kakak saya yang paling baik dalam dunia!!.. jadi nak cari gelpren carilah macam kakak saya. Hehehe.. [Kakak saya dah kawen.. ;p]..

Secara berterus-terang, cantik tu subjektif kan?.. Bagi cik kikin, benda lain dulu. Dalaman penting. Kalau tu cantik, semuanya akan jadi cantik. Teringat entry dulu, gi jalan-jalan dengan sorang abang and membe kat melaka dulu, tips nak nampak muda and berseri satu je, WUDUK. Tu yang kita kena amalkan. Tak payah nak SK II segala bagai. Tapi tu tak salah. Kita jaga hygiene kita kan. Ok, Thumbs Up!

Note: Suka tengok orang cantik, sambil senyum.. “Cantik lah dia..”

No comments:

Post a Comment

Thanks for leaving a comment. If you have a question, I can get back to you so much quicker and easier if you email me...my address is on my sidebar. Thanks! And Remember.. BE NICE!