Followers

Thursday, August 25, 2011

Never Give Up! Never Surrender!

Dah lama tak post entry. Sibuk buat report yang tak habis-habis.. makin dibuat, makin mencurah-curah idea.. terpaksa tulis short note kat wall.. sebab? Bila-bila masa je boleh lupa.. Kadang-kadang risau jugak, takut terbocor rahsia company. Saya trainee, mane tau yang confidential or tak sebab bagi cik Kikin semuanya general knowledge. If tak masuk training pun kita dah tau concept operation macam tu.

Time buat report tu, ada lah iklan-iklannya.. biasanya Facebook and Google Talk lah. :). Nevermind, semua tu ok je.. Progress? 38% kot. Dah buat banyak, tapi rasa tak cukup.. lambat kan? Tiba-tiba start risau dengan research project and design project next sem. Mampu ke tak agaknya cik Kikin nak jejak dekan semester depan. Harap-harap ada la yang bagi semangat selalu. Rasa longgar je otak ni.. Machine dah karat cuti lama sangat. Kena lah ada maintenance.. Letih sebenarnya nak melukis, mencipta ayat [no plagiarism kot], nak menyusun, sume sume lah! Whoaaaaa… I need a vacation! Beach? Rindunyaaa… Main layang-layang? bestnyeeeee.. Apa lagi?? Roller coaster!! Heavennyeeeee… Snow kat I-City pon ok!!! Cool!!~ Harapan lah! Housemate xmo kot.. Nak pegi dengan sape?? =_=’

OK.. No vacation anymore.. Study! Study! Study! NOOB!

Haih! Awak, saya kata jangan give up! Tapi saya hampir-hampir give up! mengingatkan pesanan sendiri, saya takkan jadi macam ketam yang mengajar anaknya jalan terbalik. Ecececece! Betul ke tu cik Kikin oii!.. Ok, urban enough.. Hihihihi.. Never Give Up! Never Surrender! Terngiang-ngiang aku ayat tu.. Movie film oversea ape agaknya?.. Aish! Tak ingat la.. Lost memory part yang tu..

Tiba-tiba jugak terfikir, kadang-kadang kita dah usaha, dah doa, tawakal..tuhan masih belum nak makbulkan apa yang kita minta..

Mungkin sebab tuhan tu nak uji kita kan? Sejauh mana hamba dia bersabar and cekal hati tuk dapatkan sesuatu..

Baik! Tak ape lah… Saya akan terus berusaha!! Yang penting bersemangat! Terus bersemangat nak buat report! hehehehehe.. Kuat! Kuat! Jangan Give Up! BERSEMANGAT!! Awak pun sama :)

I'm gonna design this one day! the real one! ngeee..hope so!.. Another metal builder company! Aminnnn…

Besar lagi! Besar lagi jaketnye!! Aish lupe nak bawak balik alter!

I've learned how to be a good chemical engineer, businesswoman and even a millionaire through this visit! [Kikin on Industrial Visit: Asturi Metal Builder, Gebeng, Pahang]

Note: Berfikir macam mane nak buat front page yang cantik untuk report tu.. =_+

No comments:

Post a Comment

Thanks for leaving a comment. If you have a question, I can get back to you so much quicker and easier if you email me...my address is on my sidebar. Thanks! And Remember.. BE NICE!