Followers

Friday, December 9, 2011

Engineering Suck??

Rasa nak terbang je daripada tingkap ni.. Hai! Reader.. Cik Kikin tak ada mood..

Penat berenang dengan kertas design project.. Masa tu pulak lah macam-macam masalah nak datang.. Masalah kucing nak beranak, Mak complain tak call-call, adik mintak duit, boyfriend nak lari.. demam la segala bagai.. duit hilang, laptop hang.. [Ku kirakan, aku hanya merepek je.. Hiperbola tak?? haha..]

INI KENYATAAN SERIUS!!!

JANGAN SESEKALI CUBA LIBATKAN DIRI DENGAN KEJURUTERAAN KIMIA!! Ye!! Ape yang di maksudkan adalah CHEMICAL ENGINEERING!!.. Ko rasa dah hebat sangat ke amik course ni?? Ingat entry dulu? Bajet hebat je pakai JAKET HIJAU tu!.. Jaket hijau itu adalah kebanggaan kami.. Ya! seperti tong gas Petronas yang bergerak.

16112011662

Alahai, bukan tak nak adik-adik amik kejuruteraan kimia..

KEJURUTERAAN: biasanya berkaitan dengan fizik.. YE!! FIZIK kena strong!

KIMIA: Bom! Bom! Bom!.. yang tu orang kata.. Ada ke? Tak kot.. Hahaha.. All that related to chemical lor.. All the reaction… Blallalala..

Bila digabungkan keduanya.. = GILA!

Saiko!

Tak pun.. Orang malas je yang tak dapat face sume tu.. Yang penting sangat letih..

“KALAU AKU TAHU LA SUSAHNYA MACAM NI, AKU AMIK MEDICAL KE, ACCOUNTING KE, BUSSINES KE,.. ISH!! PAPE LAH YANG TAK ADA KENA MENGENA DENGAN ENGINEERING!!!”

Tak payah susah-susah nak design pelantar ke, chemical plant ke, nuclear plant ke segala bagai tu… Heeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeee!!!

GERAM!!

Bukan nak moral down kan sape-sape yang minat.. sebenarnya ok je.. cuma kena KUAT! BERSEMANGAT! BERSABAR! TAK BOLEH TENSION!

Tak pe.. ada 1 sem lagi.. dah final year pun.. Result? Terbaik!!!

Ala, adik-adik.. Ambil la course yang ada future.. amik course macam chemical engineering ni.. big future.. <—Ceh! Tadi macam bengang… Sekarang promote pulak… Lalalalala.. Sekarang ni tak boleh memilih sangat.. nanti jadi penganggur terhormat.. Hehehe..

Tapi kalau nak tanya banyak pasal course ni silakan.. :) Sudi membantu.. Ala.. saiko je.. cuma kena banyak pikir kalo nak compare dengan course yang disebutkan diatas.. yang tu cuma perlu hafal dan kira-kira.. Tapi kami kena optimize semua benda.. design design design.. *Nak termuntah… –_-’

Note: Ok, wat ever lah.. Tapi dalam hati ni still ada rasa nak sambung Master.. Weee… Aminnn.. Harap tercapai..

No comments:

Post a Comment

Thanks for leaving a comment. If you have a question, I can get back to you so much quicker and easier if you email me...my address is on my sidebar. Thanks! And Remember.. BE NICE!