Followers

Wednesday, February 15, 2012

K-POP Korea Haram?


Amaran kepada PEMINAT K-POP YANG TEGAR (1000X Ulang)

Chillax!!

Entri ni hadir berinspirasikan blog-blog yang cik Kikin lawat beberapa hari lepas.. Banyak betul blog yang guna lagu korea.. ^_^

Hohohoho.. Pada sapa yang minat giler K-Pop, mesti seram dengan tajuk ni.. Hahaha.. Sikit pun tak berbekas dekat hati Cik Kikin sebab sudah terang lagi bersuluh saya ROCKER!! Tak minat K-Pop..

Meh tengok ape Ustaz Azhar Idrus cakap pasal K-POP ni.. Alahai tengok je, toksah risau-risau.. Click-click..


Tak ada lah pulak dengar kata HARAM? Tapi kalau dah terlalu taksub sampei tengok Korea tinggal solat semua tu? Haram tak? Melalaikan.. Sendiri boleh fikir.. Dah besar.. Tapi bukan K-POP je, J-POP, M-POP [Ada ke? Hehehe].. or even lagu-lagu daripada international pun boleh jadi gaya tu gak.. Then, bukan K-POP je, benda lain pun sama..


Merujuk kepada: Cik Kikin
[Tidak ada kena mengena dengan sesiapa..^_^]

Since fenomena K-POP ni jadi kegilaan, typical masyarakat kita, suka highlightkan.. So that yang lain tak tersasar.. ^_^

Moral: Minat sesuatu benda tu jangan terlampau taksub.

15 comments:

  1. betol tu..x kira la minat apa pun..kalo smp tggl solat..berdosa jawab nyer..

    ReplyDelete
    Replies
    1. Haaaaa... anda sangat bijak! Ho yeah!!

      Delete
    2. saya x minat k pop....citer korea minat la...thanks yer bw blog saye

      Delete
  2. terima kasih entri ni nasib baik terjumpa .. semoga saya dan peminat kpop yang lain tak jauh menyimpang sangat .. :')

    ReplyDelete
    Replies
    1. Sure, ingat mengingati tu kan bagus.. ^_^..
      Tak salah pun nk minat, jangan taksub sampai lupa benda yg wajib dah la..

      Delete
  3. semoga lepas ni saya pun tak jauh menyimpang :') nasib baik jumpa entri ni :'D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Alhamdulillah.. semoga tak lah.. Kalau dah jauh menyimpang, reverse balik ye.. kihkihkih

      Delete
  4. Replies
    1. la, bukan teruk sgt pun minat k-pop.. ok je music tu asalkan tak lalai.. ^_^.. Kalau awak tak minat pon, dengar music lain, taksub..kira salah jugak..

      See the moral lah deary!~ :)

      Delete
  5. yup2x.. bahaya juga if t'lampau taksub ni

    ReplyDelete
    Replies
    1. bukan K-Pop je, tapi benda len pon sama jugak.. ^_^

      Delete
  6. haha,mau kena serbu dengan budak2 kpop ni.act,melayu pun apa kurangnye,isalam tapi ketat,takde pulak yang nak kata haram =.=

    memanglah solat tak boleh diabaikan

    ReplyDelete
    Replies
    1. tak takut kena serbu sbb benda betul.. tak pe, ustaz azhar backup! hahaha!.. Sbb tu setiap entri kena ada bukti.. tak leh la men cakap je..

      sama kes jugak kata babi tu haram, ye ye je, tapi arak tu yang duk teguk selalu tak nak pulak highlight.. sbb tu kin cakap, stereotypical!

      Delete
  7. *minat.. ^^ <-- Kin betulkan ^^

    Tak minat? Jom ROCKING! Huhuhu!

    ReplyDelete

Thanks for leaving a comment. If you have a question, I can get back to you so much quicker and easier if you email me...my address is on my sidebar. Thanks! And Remember.. BE NICE!