Followers

Thursday, January 10, 2013

To: Kejayaan itu Tak Mudah *cc: penghargaan*

Hello! First entry untuk tahun 2013. Tak lambat rasanya untuk ucapkan Selamat Tahun Baru 2013 to all reader. Dah lama menyepi then rasanya terasa nak menulis balik. Tahun ni bukan mudah. That’s the word. Dah mula sibuk dengan research, rasanya update blog akan jadi lebih pendek. By the way, Tahniah pada kawan-kawan yang dah sambung Master aka Sarjana. Tak lupa jugak pada kawan yang dah kerja *macam dedication kat radio pulak*. Semoga rezeki kamu semua murah dan dipermudahkan urusan. Aminnnnn…

Well, everyone ada choice sendiri macam mana nak plan hidup sendiri lepas belajar ni. Same goes with me. Grab mana-mana peluang yang ada. Satu benda yang kita kena ingat, kejayaan tu bukan macam kita kunyah-kunyah keropok lekor je *lapar*. Akan datang pelbagai dugaan semestinya. Wajib. Gagal sekali dua kali tiga kali berkali-kali bukan bermakna kita ni akan gagal selamanya. You know what, perasaan gagal tu akan buat kita kecewa, tapi manis kejayaan selepas gagal lebih bermakna. So, kita susah dahulu sebelum senang. Kalau dulu kata waktu degree aka Ijazah susah yang sangat, then at the point kita kena concentrate on one field or topic, sebenarnya itu lagi menarik dan mencabar. Ok then, cabar la diri sendiri. Fikir the extreme level yang kita boleh reach, or some sort we called it AZAM. But make it possible lah. Kalau tahun ni azam nak pakai Ferrari, memang tak make sense la kan, Kikin. So, the azam of the year *apa pelik ayat ni* adalah buat research sampai pengsan and I will make sure at the end of 2013, I’m working towards converting my Master to Doctor of Philosophy. Chaiyokkkk! Ok then, this is the extreme part. In Syaa Allah, in 3 years, you guys can called me Dr. Norasikin. #OkBai *long term azam*.. Hahaha! ^terkira umur masa tu 25+3=28..^ Ok umur 28 tahun. *tuanya*.. Ok, pada awak yang suka sangat kat saya tu, cepat-cepat la masuk meminang*.. Ewaaahh sangat.. :p

Alhamdulillah, praise to Allah. I’m getting this kind and lovely opportunity to “optimize” *ayat engineering.. hahahaa* myself instead of having the same road of life. I’m working towards having a different kind of timeline in year, and contribute much more in the future. Especially for my research area. Thanks to my family for supporting me till this kind of level, my kinda brilliant supervisor (Dr. Nornizar, Dr. Syarifah and Madam Syafiza) *you guys awesome giler*.. For my labmate, a bundle of thanks too.. And last but not least, to my beloved one.. (SEPERTI PENGHARGAAN PULAK)

Ok, guys! Good Luck! Any tips? Kindly gladly to email saya norasikinjamburi@yahoo.com *ni pesen nak buat kerja amal bagi nasihat ke apa?*.. Hahahaha!

Alright! Daaaaa….

Love, Kikin!

nota.kaki: positif itu perlu

No comments:

Post a Comment

Thanks for leaving a comment. If you have a question, I can get back to you so much quicker and easier if you email me...my address is on my sidebar. Thanks! And Remember.. BE NICE!